Избор на категория
Вашата кошница

Кабели за камери

Кабели за камери

За камери и видеонаблюдение се използват различни видове кабели в зависимост от конкретните нужди и конфигурации на системата. Някои от най-често използваните видове кабели за камери включват:

UTP кабел (Unshielded Twisted Pair): UTP кабелът се използва за мрежови видеокамери и системи за видеонаблюдение на база IP. Той е стандартен за Ethernet мрежи и предлага високоскоростен пренос на данни и захранване чрез Power over Ethernet (PoE).

Комбинирани кабели (Коаксиален + захранваща двойка) : Този кабел е най-често срещан при AHD и HD-TVI камерите.Тези кабели комбинират видео и захранване в един кабел. Те се използват често за инсталиране на камери на места, където е трудно или скъпо да се провежда отделно захранващ кабел.

Оптичен кабел (Fiber Optic Cable): Оптичният кабел се използва за дълги разстояния и предоставя висока скорост на предаване на данни и имунитет към електромагнитни смущения. Този тип кабел е по-скъп и се използва предимно за по-големи видеонаблюдителни системи.

Коаксиален кабел (Coaxial Cable): Коаксиалният кабел, често наричан RG-59 или RG-6, се използва за пренос на аналогов видеосигнал. Този тип кабел често се използва за камерите на видеонаблюдението.

Кабели за аудио и управление: За някои камери и системи за видеонаблюдение може да са необходими кабели за аудио и управление, за да се осигури двустранна комуникация и управление на камерите.

Изборът на кабел зависи от конкретните изисквания на вашата система и околната среда, където ще бъдат инсталирани камерите. Важно е да се уверите, че кабелите са подходящи за предназначението им и че съответстват на стандартите за видеонаблюдение, които използвате.

Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.