Избор на категория
Вашата кошница

Букси и конектори

Букси и конектори

За свързване на камери и друго оборудване за видеонаблюдение се използват различни видове букси и конектори, в зависимост от типа на камерата и приложението. Някои от най-често срещаните видове букси и конектори за камери включват:


BNC конектори (Bayonet Neill–Concelman): BNC конекторите се използват често за коаксиални кабели и са стандартни за аналоговите видеокамери и монитори. Те осигуряват бързо и сигурно свързване и разкачване на видеосигнала.

Ethernet RJ-45 конектори: Така наречения LAN конектор.Тези конектори се използват за мрежови камери и сървъри на база IP. Те са стандартни за Ethernet кабели и осигуряват връзка за предаване на данни и захранване (PoE) на камерите.

RCA конектори: Този тип конектори се използва при стария стандарт аналогови камери. RCA конекторите в днешно време се използват главно за аудио и видео сигнали в аналогови системи. Те са познати по цветовете си (често жълт за видео и червен и бял за аудио). Такива кабели, може да срещнете на старо изградена система за видеонаблюдение

Power Jack конектори: Захранващите конектори се използват за захранване на камерите и другото оборудване. Тези конектори могат да бъдат различни според напрежението и тока, които изисква конкретната камера. Масовия стандарт е 2.5 х 5.5 конектор, както мъжка така и женска.

HDMI и VGA конектори: Тези конектори се използват за свързване на камери към монитори или дисплеи. HDMI се използва за високо детайлно цифрово видео, докато VGA се използва главно за аналогово видео.

USB конектори: USB конекторите се използват за свързване на някои видеокамери към компютри или друго оборудване за предаване на данни или зареждане.

Mini и Micro конектори: Тези по-малки версии на стандартните конектори се използват в компактни видеокамери и мобилни устройства.

Изборът на конкретен тип букса или конектор зависи от вида на камерата и вида на оборудването, с което трябва да бъде свързана. Е важно да се уверите, че използвате съвместими конектори и кабели за да осигурите правилното свързване и функциониране на вашата система за видеонаблюдение.

Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.